Over mij

Ik ben Saliha el Bouhaddani en sinds 2010 werkzaam in de GGZ. Na het afronden van mijn studie aan de Universiteit Leiden en Universiteit van Amsterdam, ben ik bij een grotere GGZ instelling gaan werken. Ik heb in verschillende settings (ambulant, klinisch, forensisch) gewerkt met verschillende psychische klachten.

Ik doe mijn werk met veel passie en om een zo breed mogelijk behandelaanbod te kunnen aanbieden, heb ik mij verdiept in verschillende behandelmethoden. Momenteel ben ik bezig met specialiseren in de psychodynamische psychotherapie ISTDP. Ik vind het een fijne methode waarin je to the point en krachtig maar met compassie samen zoekt naar een manier om uit een vastlopende cirkel te komen.

Ik ben geregistreerd GZ-psycholoog en als senior schematherapeut aangesloten bij de Vereniging voor Schematherapie (VSt).

Naast het werken in het klinische praktijk heb ik een lange periode meegewerkt aan wetenschappelijke onderzoeken. Dit resulteerde in een PhD traject dat ik in 2019 heb afgerond (https://www.publicatie-online.nl/publicaties/saliha-el-bouhaddani/pdf/ ). Het onderzoek ging over het vroegtijdig signaleren en voorkomen van psychische klachten waarbij een transdiagnostisch visie centraal stond.

Het transdiagnostisch werken (klachten/problemen in een breder kader bekijken) is wat mij als therapeut kenmerkt. Ik vind het belangrijk dat de therapiemethodes die ik gebruik bewezen effectief zijn. Tegelijkertijd geloof ik dat klachten vaak meer zeggen dan alleen de klacht zelf, en kijk ik breder dan het rigide toepassen van een protocol.